Състезание за талантливи хора от всички възрасти

Онлайн музикален конкурс

Онлайн музикален конкурс – Портаменто контест е състезание, в което могат да участват изпълнители от цял свят. Уникалността на това събитие е, че няма ограничение във възрастта, както и дали изявата е на професионално или любителско ниво. Важен е само талантът и споделената страст към музиката. Предизвикателството е  насочено не само към музикантите, но и към тези, които притежават танцувални умения.

Динамичната и несигурна обстановка, в която се намираме дава възможност да се реализират подобен тип проекти. Това предоставя шанс на музиканти от всички краища на света да бъдат забелязани и оценени от авторитетно жури с международно признание. В неговия състав са включени професионалисти, покорили европейски сцени, и педагози, които предават знания и умения на младите таланти.

В основата на конкурса е алтернативният начин на кандидатстване, който се състои в изпращането на видеоклип и съпътстващата го информация за изпълнителя. Достъпната цена за участие прави музикалното състезание още по-привлекателно.

С участието си в този онлайн музикален конкурс, изпълнителите ще демонстрират своите музикални способности, което може да им гарантира израстване в кариерата на по-високо ниво. Призьорите в конкурса ще получат сертификати, а победителят ще бъде удостоен с Гранд приз. За най-отличаващото се и завладяващо изпълнение, журито ще присъди специална награда.

В дебютния музикален конкурс, освен моралното удовлетворение от участието, всички изпълнители ще получат грамоти, които ще ги насърчат да продължат и да се усъвършенстват в своята област.

Създаването на музика е начин да изразиш своята индивидуалност. Във всяко творение на артиста присъства нотка от неговата идентичност, което го прави специално и неповторимо. Разгърнете своя потенциал и се включите в това предизвикателство, споделяйки таланта си!

Онлайн музикален конкурс Правила

Портаменто контест е музикално състезание, в което вие ще премерите сили с изпълнители от цял свят.

Ние ви предлагаме изява на ново ниво.

Ще бъдете оценени от професионалисти и артисти с международно признание и успехи.

Портаменто контест е музикалното онлайн състезание, което ще отвори нови врати за развитие на професионалния ви артистичен път.

Вашите записи ще бъдат видени от вече утвърдени артисти, а те ще оценят изпълненията ви.

Начин на оценяване:

Ще бъдете оценени по 100-бална система, като оценката е комплексна и се формира на базата на: сценично поведение; вокално, танцово или инструментално майсторство; артистизъм; професионализъм; допуснати неточности при изпълнение; вярност към стила; трудност на изпълнението; и харизма – компонент, който наистина е много важен за всеки изпълнител и по който ще бъдете оценени само в Портаменто контест.

Всички участници в конкурса ще получат диплома и грамота за участието си в Портаменто контест.

Трета награда се присъжда за оценка между 70–79 т. от 100 т.

Втора награда се присъжда за оценка между 80–89 т. от 100 т.

Първа награда се присъжда за оценка между 90–100 т. от 100 т.

Гранд приз се присъжда на един от вас, успял да спечели журито с неподражаемия си талант и харизма.

Специалната награда на журито се присъжда на любимото изпълнение на всички членове от журито.

Желаем ви успех!

Записване

Процедура на записване:

 1. Моля, въведете Вашите лични данни – две имена, имейл адрес и Вашата възраст. Уверете се, че посочената информация е изписана правилно, тъй като ще бъде използвана за грамотите на класиралите се участници.
 2. Изберете желаната от Вас област в падащото меню, с която взимате участие в конкурса.
 3. Въведете Youtube линк, който задължително трябва да е със свободен (публичен) достъп. При необходимост, можете да въведете и втори.
 4. Посочете двете имена на специалиста, при когото се обучавате или сте преминали обучение в областта.
 5. Споделете с нас от къде научихте за “Портаменто контест”.
 6. След попълване на контактната форма е необходимо да заплатите своята такса за участие. При извършено плащане, таксата не подлежи на възстановяване.
 7. При коректно попълнена кандидатура и успешно заплатена такса, вашето участие е финализирано.
 8. Ще получите информативен имейл на посочената от Вас поща.
Информация за плащане на такса за участие:
 • При успешно записване ще получите имейл, съдържащ подробни инструкции за заплащане на таксата за участие.
 • Сума за участие: 30,00 евро за един участник.
 • Условия за заплащане: В тридневен срок, след изпращане на изпълнението, ще очакваме Вашето плащане по сметката на конкурса.

Жури

онлайн музикален конкурс

Орлин Горанов

Поп звезда и изпълнител на едни от най-великите български песни.

онлайн музикален конкурс

Проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак

Професор по класическо пеене

онлайн музикален конкурс

Костадинка Николова

Сопран, преподавател по класическо пеене.

онлайн музикален конкурс

Христо Христов

Виола – Директор на конкурса за САЩ

онлайн музикален конкурс

Цветелина Нахабедян

Специалист по модерен и класически балет

онлайн музикален конкурс

Константин Топалов

Директор на конкурса

въпроси и отговори

Участие в онлайн музикален конкурс – Портаменто контест можете да вземете, като влезете в нашата контактна форма, или директно изберете желаната от вас област за участие и възрастова група, след което трябва да качите ваше изпълнение, да заплатите такса и да финализирате участието си при нас.

Нашето жури е съставено от изключителни специалисти в областта на музиката и танците. Можете да научите повече за тях на страница – Жури.

Защото все повече хора имат нуждата да изразяват себе си, а това би могло да стане най-добре и повсеместно като изразиш себе си пред света чрез интернет и то само за 10 минути.

Участието в Портаменто контест не би послужило само на младите изпълнители. Изпълнители от всички възрасти могат да покажат своите умения,  способности и нивото, което са постигнали за годините труд, вложен в изкуството. Участието при нас и наградата, или грамотата, която ще получите, ще ви отвори още по-големи и широки врата към вашето професионално развитие. Прилагайки я към вашето СV на артист, вие може да кандидатствате за стипендии, или различни училища, университети и курсове, както и да я представяте пред различни театри по света, като това би увеличило вашите шансове за постигане на целите ви.

Портаменто контест ще се провежда ежегодно. Записването ще става между април и декември на текущата година, а резултати ще има по Коледа, или първите дни след Нова година.

Можете да участвате в конкурса всяка година. Няма лимит за участие или възрастови граници. Заповядайте, докажете се пред света и вземете първото място!

Не, всеки може да покаже своя талант. Отворете вратите за вашето професионално развитие! Ние можем да бъдем вашия трамплин. Не се колебайте, вземете участие!

Да, обмисляме го, но това е изненада за следващата година.

Онлайн музикален конкурс Резултати

Резултатите на всички участвали през 2022 г. ще бъдат публикувани на сайта ни на 5.1.2023 г., а всички участници ще получат грамотите и наградите си във формат А4 на посочения от тях при записването имейл адрес.

Контакти